Wat is Affiliate Marketing

Loes Knetsch ©

Als je geld wilt verdienen op internet door middel van een partner te worden van een bedrijf, dan heb je een website nodig.

Zo’n constructie noem je affiliate marketing.

Hoe start je met een website?

Waar kun je alles leren over het opstarten van een website en affiliate marketing?

Hoe kun je inkomen genereren met je eigen website?

Door je aan te melden bij affiliate programma’s kun je partner worden van bedrijven als Amazon, Bol.com, twee bedrijven die hun eigen partnerprogramma hebben. Of je meld je aan bij een affiliate netwerk zoals Zanox, TradeTracker or TradeDoubler. Zij representeren duizenden bedrijven. Er zijn duizenden bedrijven die graag willen dat hun producten gepromoot worden via websites. En ze zijn bereid om daarvoor te betalen. Je kunt een leuk inkomen verdienen, door middel van advertenties op je website te zetten.

Om hiermee te beginnen heb je een website nodig. Wij bieden je 2 gratis websites om te beginnen met je eigen online bedrijf. Je kunt starten zonder investering, met behoud van je werk, gewoon thuis achter je computer.

Wat is Affiliate Marketing?

Adverteerders

De adverteerder stelt promotiemateriaal beschikbaar voor jou,  de affiliate, de partner. Dit kunnen onder andere banners, tekstlinken of formulieren zijn. Van tevoren wordt er bepaalt wat er wordt betaald voor het adverteren aan jou.

Met behulp van het promotiemateriaal, die banners en tekstlinken, kun je bezoekers naar het bedrijf toesturen. Wanneer er een actie  plaats vindt in de winkel van een adverteerder, zal zal jij, als affiliate, de vooraf bepaalde vergoeding ontvangen. Voorbeeld van een adverteerder is Bol.com.

Een Affiliate netwerk (intermediairs)

Enn affiliate netwerk is an intermediare link tussen adverteerders en affiliates. Het affiliate netwerk regelt netjes alle handelingen en betalingen naar de affiliates. Zij hebben passende verkoop informatie en aangepaste software. Een Affiliate netwerk maakt het mogelijk voor jou om je bij meerdere bedrijven aan te sluiten, terwijl je maar te maken hebt met één tussenpersoon. Voorbeelden van affiliate netwerken zijn: Tradedoubler, Zanox, Trade Tracker.

wat is Affiliate marketing wat is Affiliate Marketing wat is affiliate marketing wat is Affiliate Marketing Wealthy Affiliate super power Klik op het logo om meer te leren overhet affiliate programma van het bedrijf

(under construction)

 

Een Affiliate marketing programma is gebaseerd op het principe van “geen handel, geen loon”, wat betekent dat je alleen krijgt betaald als de service volledig is geleverd en volbracht.

Wat is Affiliate marketing?

Vier constructies van affiliate marketing:

PPC (pay per click, betaald per klik)

PPC is onafhankelijk van het aantal gegenereerde verkopen, er wordt namelijk een vast bedrag vaak een paar cent betaald per klik op het promotiemateriaal (de banner of tekstlink) van de adverteerder. De afkorting eCPC staat voor de effectieve kosten per klik. De eCPC wordt berekend op basis van de gemiddelde ontvangsten of uitgaven per bezoeker afgeleverd of ontvangen. Voorbeeld: Adsense.

Pay per lead (PPL betaald per geleiding)

Een lead compensatie is een betaling wanneer een bezoeker via een affiliate link in contact gebracht wordt met de adverteerder. Bijvoorbeeld door het invullen van een formulier of enquêtte. Vaak word je betaald voor de bemiddeling en bevordering van diensten die niet rechtsstreeks via internet verkocht worden.

Pay Per Sale (PPS betaald per verkoop)

Dit loon wordt betaald zodra de bezoeker een aankoop doet via jou affiliate link. Dit betekent gewoonlijk een aankoop van een product door een bezoeker van je website. Er wordt dan door de adverteerder een percentage van het netto aankoop bedrag aan je uitgekeerd. Hier kan ik Bol.com als voorbeeld noemen.

Pay per view (PPV betaald per aanblik)

Hier wordt een bedrag betaald, elke keer als een advertentie is bekeken. Dit is de manier waarop YouTube ook werkt.

Meer over online verdienen

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>