De perfecte baan voor jou

Loes Knetsch ©

Herken je deze e-mails?

Hoi Loes ,

Ik kwam jouw profiel online tegen en wilde je een zakelijk voorstel doen waarvan ik denk dat die goed bij je past.

Ik heb een presentatie toegevoegd die je op je gemak kunt bekijken. Als je dan je telefoonnummer voor me achter laat dan kunnen we dit telefonisch bespreken wanneer dit jou uitkomt.

Een aantal voordelen van deze kans:
-Flexibele werkuren
-Zeer goed basissalaris van €5.600
-Bonussen uitbetaald op resultaten

Jij bent één van de eerste kandidaten die ik benader om dit handelsgeheim aan te bieden, dus als je geïnteresseerd bent om extra inkomen te verdienen raden wij aan om snel te reageren.

email icoon

Verrassend

Verrassend genoeg zijn jongeren slechter af met internetveiligheid dan ouderen. ‘Ouderen’ van 35+ gaan beter om met een aantal belangrijke veiligheidskwesties dan jongeren. Jongeren zijn technisch beter opgeleid, maar ze nemen veiligheid met teveel gemak. De meeste mensen van 35 jaar of ouder controleren bestanden voordat ze deze downloaden. Slechts een kwart van de jongeren tussen achttien en vijfendertig jaar neemt voorzorgsmaatregelen. Een derde van de oudere mensen die controleren, noteert zelfs de bestandsnaam van de download. Oudere mensen gebruiken hun virusscan ook vaker om een download te controleren.

Bij het openen van e-mails en bestanden van onbekende afzenders scoren ouderen ook beter dan jongeren. Oudere mensen zeggen dat ze geen bestanden openen van onbekende afzenders. Jongeren zeggen dat ze e-mails van onbekende afzenders zouden openen als ze iets nuttigs vermoedden.

Hoe een e-mail checken?

Wanneer je een stuk van de tekst kopieert en in Google-zoekresultaten zet, vind je wellicht interessante informatie. Wanneer je in Nederland woont, weten ook Engelse scammers je te vinden. Ik heb dit deel van een Engelse jobaanbieding gekopieerd:

We are looking for an Honest, responsible,well behave,caring and enthusiastic person to care and play with my daughter. Am Mr Eddy Collins by name with a child whose name is berentos 3years of age, My wife divorce me. Am

Binnen enkele seconden vertelt Google me dat het niet legitiem is.

vacature scam

Besteed aandacht aan de gebruikte grammatica

Dit stuk tekst is overladen met grammaticale fouten! Een ontbrekende d op de woorden behave en divorce. Verkeerde leestekens. Niet de juiste spaties. Hoofdletters op de verkeerde plaatsen. En om eerlijk te zijn vond ik voor jou natuurlijk het perfecte stukje tekst. De meeste jobaanbieding die per e-mail ontvangt zijn niet in onberispelijk Engels of Nederlands geschreven, het komt vaker voor dat ze vol zitten met spellingsfouten.

Spelling_check_email

Bekijk op Google Zoeken of de link bestaat

Als over de link hovered, KLIK NIET!, krijgt je de koppeling links onder aan je scherm te zien. Schrijf het op en controleer het in Google zoeken zonder de extensie of .com of .nl of .us.

Check de bijgaande link

Gewetenloze oplichters

Gewetenloze oplichters gaan over lijken en de rampspoed van anderen.

gewetenloze scammers

Ze werken volledig gewetenloos en zijn de ergste egoïsten op deze aarde.

Legitieme vacatures

Wanneer het een legitieme website betreft, met een legitieme jobaanbieding, verschijnt deze bovenaan de Google-zoekopdracht wanneer je de moeite neemt om een Google-zoekopdracht uit te voeren.

De e-mail bevat:

 • Het adres van het bedrijf
 • Het telefoonnummer van het bedrijf
 • Een bedrijfsgerelateerd e-mailadres (nee, de server staat NIET in de lucht! Een bekend smoesje)

Het e-mailadres van de oplichter kan iets zijn als jobs@bol-world.com. Het e-mail adres van het echte bedrijf zou dan jobs@bol.com kunnen zijn. Kijk welk email adres het echte bedrijf gebruikt.

 • Controleer het e-mailadres in Google Zoeken, voeg scam toe. “Is jobs@bol-world.com een scam?
 • Wie heeft de e-mail ondertekend? Controleer de naam.
 • Legitieme bedrijven vragen niet om geld!
 • Oplichters vragen je om vertrouwelijke gegevens te verstrekken voordat je de baan hebt gekregen.
 • Oplichters kunnen je naar een websiteformulier sturen om allerlei persoonlijke informatie in te vullen. (Identiteitsdiefstal)
 • Western Union-betalingen? RODE VLAG!
 • Moet je software kopen om te beginnen? RODE VLAG!
 • Legitieme bedrijven bieden je geen gemakkelijke $ 5600 aan ongezien.

Bekijk de recruiter

Als je een baan krijgt aangeboden van een bedrijf dat je niet vertrouwt, ga dan naar hun officiële website. Zoek naar het contactformulier en vraag of iemand met de naam ….. voor hen werkt. Vertel hen dat je een baan aangeboden gekregen hebt en dat je erg geïnteresseerd bent. Misschien word je eerlijkheid beloond. Als die persoon op geen enkele manier aan het bedrijf is gehecht en ze vacature hebben, zou je per ongeluk toch geluk kunnen hebben.

Nepbanen op sociale media

De sociale media is niet alles wat het lijkt. Wil je echt zeker weten dat de klus echt is? Controleer of het op andere plaatsen te vinden is. De regel is: als je het op drie verschillende bronnen vindt (buiten Social Media) dan is de kans groot dat het correct is. Je kunt er vrijwel zeker op vertrouwen wanneer op de website van het bedrijf een vermelding staat.

Vacature

Waarom ben jij de perfecte kandidaat voor deze baan?

Wat maakt jou de perfecte kandidaat?

 • Je wilt weg uit de ratrace van de 9-5 baan.
 • Je wilt jouw eigen bedrijf opbouwen.
 • Je wilt zelf beslissen waar en wanneer je werkt.
 • Je bent bereid om iets nieuws te leren.
 • Je bent vol ideeën.
 • Je hebt coaching nodig over hoe en waar te beginnen.

Begin hier je eigen bedrijf

Als je wanhopig op zoek bent naar een baan, val je misschien voor de verkeerde aanbiedingen. Heb je er ooit over nagedacht om je eigen bedrijf te starten? Ik was er niet zo enthousiast over, maar ik heb de duik in het diepe een paar jaar geleden genomen. Ik was 50+ en zonder baan. Voor elke baan was ik overgekwalificeerd, ondergekwalificeerd, maar ik heb nooit de reden gekregen, je bent te oud. Hopeloos. Dat maakte dat ik op zoek ging naar andere kansen. En terwijl ik online naar mogelijkheden zocht, kwam ik Wealthy Affiliate tegen. Dat was het begin van mijn eigen online business in affiliate marketing.

Hoe werkt affiliate marketing?

Voor de meeste bedrijven is een website een vereiste, om een affiliate te worden en om hun producten te promoten. Een bedrijf starten is iets anders dan een bedrijf runnen. Dit zijn de stappen die je kunt nemen om een eigen online bedrijf te starten.

1. Start een website

2. Leer de vaardigheden (Engels)

bekijk les 1

3. Word een partner – affiliate

Wanneer je een website hebt met wat postenkun je een aanvraag doen bij bedrijven en kunt vragen of je hun producten mag promoten. Nadat je bent goedgekeurd door het bedrijf van jouw keuze, kun je actief werken aan een online inkomen.

4. Trek bezoekers naar jouw website

Elk Social Media-platform is ideaal om andere mensen te bereiken. Een affiliate-website is een wereldwijd bedrijf.

5. Ga wereldwijd – Go Global

button_ga-wereldwijd-start-hier-go global

Gerelateerde posten

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>