40 manieren om bij te verdienen voor studenten

Loes Knetsch ©

Voor studenten is het soms moeilijk om rond te komen en wat extra geld te verdienen. Je vraagt je af, waar kan ik geld verdienen, als student, als tiener of als kind? Er zijn meerdere mogelijkheden om extra geld te verdienen op wekelijkse basis of in de zomer tijdens de vakantie. Hier zijn 40 geweldige ideeën voor studenten om op een creatieve manier elke maand een paar extra centen te verdienen.

1. Geef computer / tablet-lessen in de buurt en bij de bejaarden.
Maak flyers op de computer en druk ze af, bezorg ze aan alle buren en in het bejaardenhuis. Vertel hen wie je bent. Deel je e-mailadres en telefoonnummer en waarom je geld wilt verdienen. Voordat je het weet, zit je agenda vol met afspraken. Noem geen vast bedrag per consult. Onderhandelen voor elke nieuwe klant, maar $ 6 tot $ 15 per taak/uur is normaal.

2. Studiebegeleiding
Ben je goed in natuurkunde of een ander vak? Start studiebegeleiding aan eerstejaars studenten. Ouders willen je hiervoor graag betalen.

3. Verkoop je vaardigheden
Bied jouw kennis op Fiverr aan. Ik had het genoegen om een kinderboek te vertalen, Mr. Bobo

4. Babysitting
Ga op kleine kinderen passen. Flyer in de buurt en zet een foto van jezelf op de flyer. Dat maakt het meer vertrouwd.babysitting - oppassen

5. Reclame
Heb je een auto? Laat je auto beplakken. Hier is een van de vele bedrijven die je op internet kunt vinden.

6. Enquetes
Meld je aan voor enquêtes op Global Test Market of een van de honderden anderen die je overal op internet kunt vinden.

7. Koop en verkoop
Zoek in tweedehandswinkels naar unieke boeken of andere dingen, neem je mobiele telefoon mee om de uniciteit ter plaatse te bekijken, koop het voor een dubbeltje en verkoop ze voor een paar dollar op eBay of Marktplaats. Als je in Nederland of België woont, kunt je ook tweedehands boeken verkopen via bol.com

8. Test websites
Een andere leuke en interessante methode om geld te verdienen vanuit je luie stoel is het testen van websites. Je ontvangt €€€ bij gebruikerstesten voor het testen van een website. Het kan niet eenvoudiger, toch?
Testing Time
Startuplift
Er zijn ook andere websites waar je geld kunt verdienen door websites te testen.

9. Word een affiliate marketeer
Als een affiliate marketeer, (voor $ 0.00 kunt u 2 landingspagina’s hosten en creëren) probeer je producten van bedrijven te verkopen. Bij een aankoop krijg je een percentage van de verkochte producten. Als je goede verkoopvaardigheden hebt en veel bezoekers kunt aantrekken naar je pagina’s, heb je een goede kans om te slagen in affiliate marketing! Er zijn verschillende organisaties waar je affiliate marketeer kunt worden. Bij de meesten van hen heb je echter een website nodig, hoewel sommige zelfs alleen met Social Media-shares kunnen worden gebruikt. Klik hier om te bekijken wat je krijgt met een premium Wealthy Affiliate account. Dé plaats waar je alles kunt leren over het ontwikkelen van websites, affiliate marketing en domeinen.

10. Een e-boek schrijven
Er zijn websites die er bewust voor kiezen eBooks aan te bieden over wat ze op hun site hebben geschreven. Hierdoor verdienen ze geld. Je kunt ervoor kiezen om zo’n eBook zelf te schrijven. Als je een (goedlopende) website hebt, kunt je jouw e-boek verkopen. Het kan snel geld opleveren. Je kunt ook een e-boek schrijven en het op sociale media of YouTube verkopen zonder een website.

11. Vertalen
Heb je een talenknobbel? Dan kun je een vertaler worden. Hiervoor moet je zelf actief naar klanten zoeken. Dit is natuurlijk mogelijk vanuit je luie stoel. Er zijn genoeg bedrijven die op zoek zijn naar mensen met een bepaalde talenkennis. Als je bijvoorbeeld Chinees of Arabisch spreekt en schrijft, zijn er ongetwijfeld bedrijven die kunnen profiteren van jouw talent.

12. Hondenuitlaatservice
Ben je echt dol op huisdieren? Dan kun je flyers in jouw hele omgeving aanbieden en zeggen je een huisdierendienst bent gestart. Wandelen met de honden, katten en konijnen voeren enz. Je kunt ook vermelden dat je dit tijdens de vakantie ook wilt doen.

13. Fotograaf
Fotografeer je prachtige portretten of ben je een ster in het creëren van unieke en creatieve beelden? Maak vervolgens een website waar individuen en/of bedrijven jouw foto’s kunnen kopen of je kunt ervoor kiezen deze foto’s te verkopen als stockfoto’s op websites zoals Shutterstock en Getty Images/iStock.

14. Grafisch ontwerper
Als je creatief bent en je kunt goed omgaan met Adobe Photoshop, Illustrator en Indesign, dan kun je een online bedrijf starten als grafisch ontwerper. Maar je kun jezelf ook laten inhuren om bijvoorbeeld logo’s, mappen of illustraties te maken. Surf de Nederlandse website markt af en vind zo je klanten. Je kunt zo zien of je een handje kunt helpen met de grafics op websites.

15. Leraar
Chinees, Grieks, programmeren, schrijven, wiskunde; Met Skype en een goede internetverbinding kun je vrijwel alles bieden wat je iemand kunt leren. En je hoeft echt geen expert te zijn of een cursus te hebben gevolgd voordat je het anderen kunt leren; je moet er gewoon voor zorgen dat je iets meer weet dan je studenten. Wanneer je een vreemde taal aan de universiteit studeert, kun je jezelf aanbieden als een spreekleraar voor MBO en HBO studenten.

16. Strijkservice
Een goed idee! Veel mensen hebben een hekel aan strijken. Flyer bij je in de buurt en vraag een goede prijs voor je diensten.

17. Fotograaf thuis
Ben je goed met de camera en maak je de mooiste foto’s van mensen? Je kunt geld verdienen door je diensten als fotograaf thuis aan te bieden. Of maak thuis een studio en neem foto’s in je eigen studio. Kinderen en huisdieren zijn zeer dankbare onderwerpen. Bijv. Bied je diensten aan voor verjaardagsfeestjes. Flyer op scholen in jouw buurt.

18. Huishoudelijke coach
Het runnen van een goed huishouden is niet eenvoudig. Heb je daar talent voor? Bied je diensten aan als huishoudcoach. Help mensen hun huishouden te organiseren en schoon te maken/houden. Denk bijvoorbeeld aan planningen voor het opruimen van het huis. Nieuwe aanpak die het gemakkelijker maken om alles te organiseren. Een nieuw systeem voor het organiseren van financiën en papierwerk.

19. Freelance schrijver
Schrijf artikelen voor tijdschriften of websites.

20. Muziekles
Speel je redelijk goed een instrument? Dan weet je meer dan een starter en kun je hier geld mee verdienen. Muzieklessen in een centrum zijn vaak erg duur. Misschien kunt je een concurrerende prijs aanbieden?

21. Naai- en verstel service
Tegenwoordig weten veel mensen niet meer hoe ze gaten moeten stoppen, knopen moeten aannaaien en een broek moeten inkorten. Heb je een naaimachine? Doe je de modevakschool? Laat iedereen weten dat zij hun spullen naar jou kunnen brengen.

22. Ga tuinieren
Heb je groene vingers? De kans is groot dat je voor een mooie vergoeding kunt werken met oudjes in jouw omgeving. Ze hebben een prachtige tuin, je hebt een leuk zakcentje! Denk ook aan balkons in (bejaarden) flatgebouwen, wat hangbakken staan daar erg leuk. En ik kan je bijna zeker garanderen dat koffie en cake inbegrepen zijn.

23. Kistdrager
Heb je er ooit aan gedacht om kistdrager te worden bij begrafenissen? Het betaalt goed en er zijn regelmatig vacatures. Je moet well redelijk stavig gebouwd zijn, want het is best wel zwaar.

24. Let op huizen
Het wordt steeds bekender in de reiswereld. Wil je op vakantie gaan? En heb je hier geen geld voor? Je kunt een aanvraag indienen om op iemands huis te passen. Misschien kun je een leuke plek vinden met een mooie omgeving waar je een tijdje op een huis kunt passen. Soms zijn er huisdieren die verzorgd moeten worden en soms wordt je er zelfs voor betaald. Er zijn veel websites.
Australië – My homewatch
Global – House Carers
Azië en Zuid-Amerika – Mind my house
Wereldwijd – Trustedhousesitters

25. Honden Trainer honden uitlaten en trainen
Zijn honden jouw passie? En ben je bekend met het trainen van een hond? Dan kun je training geven aan honden en hun baasjes.

26. Verhuizer
Veel mensen hebben hulp nodig bij verhuizen. Houd de te koop/verkocht posters goed in de gaten en vraag of ze een paar extra handen kunnen gebruiken.

27. Assistent kinderpartijen
Vind je het leuk om kinderen te vermaken? Assisteer op kinderfeestjes en zorg ervoor dat je goed kunt schminken, knutselen en misschien dieren kunt maken van ballonnen. Veel mensen vinden een creatief hulpje fantastisch. Plaats je advertentie in elke schoolkrant van de basisscholen in jouw omgeving.

28. Verf
Als je goed en netjes kunt schilderen, is dit misschien iets voor jou. Verf schuren en hekken voor anderen en verdien extra geld. Je doet niet aan oneerlijke concurrentie, niemand huurt een schildersbedrijf in voor hun hek.

29. Boeren helpen
Ze kunnen vaak wat hulp gebruiken op de boerderij. Bezoek een paar boerderijen.

30. Curriculum Vitae-schrijver
Veel mensen hebben nog steeds moeite om een baan te vinden. Het lijkt vaak dat hun C.V. niet in orde is of het ziet er slordig uit. Je kunt anderen helpen met hun C.V. in orde te maken. Bied jezelf online aan op sociale media.

31. Social media manager
Ben je goed in het maken van content voor sociale media? Dan is er veel werk aan de winkel. Veel bedrijven zijn op zoek naar mensen die de sociale media voor hen beheren en als je bekend bent met de wereld van sociale media en je de stappen beheert die je moet nemen om de klanten te bereiken, dan wachten ze zeker op jou.

32. Reserve ruimte te huur
Heb je een lege garage of kamer? Verhuur dan de ruimte aan iemand, zodat mensen hun spullen tijdelijk kunnen opslaan. Iemand zou bijvoorbeeld een auto kunnen parkeren in jouw garage of zijn of haar meubilair tijdelijk opslaan. Op deze manier hoeft je niet veel te doen om extra geld te verdienen. Adverteer in de kleintjes – Opslagruimte te huur xx m³.

33. Oprijlaan of parkeerplaats te huur
Als je een eigen parkeerplaats hebt en deze niet gebruikt, kunt u deze verhuren aan iemand die een plaats in jouw buurt te kort komt. Op deze manier heb je ook extra inkomsten. Flyer lokaal of hang een briefje op bij de supermarkt.

34. Kamer te huur
Als je een logeerkamer hebt, verhuur hem dan. Je kunt je aanmelden via Airbnb, dit is een site waar je een woning of kamer kunt vinden.

35. Open een Bed & Breakfast
Meer en meer reizigers verlaten zielloze hotels. Heb je een vrije kamer in je huis? Verhuur hem! Vooral als je in een prachtige omgeving woont, dicht bij toeristische attracties of in de buurt van een station of een luchthaven, kan je met een bed and breakfast veel mensen aantrekken. Bonus: je zal ook nieuwe mensen leren kennen.

36. Verkoop je kleding
Sommige tweedehandszaken bieden je een winst van 50% – 50%.

37. Verhuur je auto
Ben jij de gelukkige student met een auto? Verhuur jouw auto wanneer je deze niet gebruikt. Zorg echter wel voor goede afspraken en verzekering, in geval van schade.

38. Verkoop je oude elektronica
Bijv. GSM, tv, laptop, PlayStation.

39. Word filmer
Videos opnemen voor speciale evenementen. Bied je cameravaardigheden aan om heilige communies, verjaardagsfeestjes, evenementen en Jubilea te filmen.

40. Verkoop je creatieve creaties
Ben je een creatief persoon? Je kunt je eigen producten maken en ze verkopen op websites zoals Etsy.

Succesvol online bedrijf begint hier

Andere interessante posts:

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
  • Loes says:

   Dank je wel voor je reactie, gelukkig ben ik een succesvol internet marketer en heb ik geen lening nodig. Daarnaast ben ik niet zo gecharmeerd van spam comments. Het zou fijn zijn als je in het vervolg alleen op mijn artikel reageert.

   Wij bouwen onze websites zelf

   Bouw je eigen website zelf

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>