Leer Internet Affiliate Marketing met WordPress Website bij Wealthy Affiliate

Loes Knetsch ©

Mijn reis van de afgelopen jaren om internet marketing te leren is best lastig geweest. Niet wetende waar te beginnen, en niet zeker wetende hoe het goed te doen. Ik heb me aangesloten bij verschillende online organisaties en heb het altijd weer opgegeven, ik snapte er niks van omdat er niet genoeg motivatie, begeleiding en ondersteuning was. Over het algemeen sta je er alleen voor, en moet je zelf maar uit vogelen wat je moet doen. Heb jij die ervaring ook?

WA logo icon blue

Totdat ik de opleiding van Wealthy Affiliate vond. Wealthy Affiliate, in het kort WA genoemd, is een online opleiding en business forum wat is Carson and Kyle Wealthy Affiliateopgericht in Canada door twee ambituese jongens, Kyle en Carson, die vonden dat het ook anders kon.

Zij vonden dat iedereen de mogelijkheid moest hebben om een website te starten en er aan te verdienen. Zonder daar idioot veel voor te moeten betalen.

Een website maken ingewikkeld? Nee hoor!

Sinds ik bij Wealthy Affiliate (WA) kwam, heeft het de manier veranderd waarop ik dingen doe. Vroeger probeerde ik gewoon om veel verschillende dingen tegelijkertijd te doen, ik leerde van alles een beetje en het lukte niet om een systeem te vinden om het goed te doen. Nu, voor het eerst, binnen een tijdsbestek van een paar weken, leerde ik hoe ik een heel mooie website kan bouwen (althans, dat denk ik) met de hulp van Wealthy Affiliate en WordPress! Ik ben er erg trots op en gelukkig mee, omdat ik dat altijd al een website wilde, maar het leek eerder zo ingewikkeld.

Hoe het vroeger ging

Jaren geleden begon ik met een website, die moest ik helemaal schrijven in HTML code. En ik was totaal niet blij over de uitkomst die op het scherm kwam. En maar weer proberen en veranderen. A hell of a job, zoals de Engelsen dat zo mooi kunnen zeggen. Daarna kocht ik een CD-ROM. Dat zou DE uitkomst zijn. Ook dat heb ik na verloop van tijd maar opgegeven. Het werd echt niet zo mooi als ik me had voorgesteld. En het bleef een heel gedoe. Toen kreeg ik een blog via KPN internet. Gratis en je kon gewoon typen, en wat ik had getypt kwam netjes op op het scherm. Ik kon alleen geen sleutelwoorden invullen, of een sitemap indienen. En ook de URL was niet te veranderen en zeker niet erg aantrekkelijk. Veel bezoekers kreeg ik dus niet. Want als je bezoekers op je website wilt, moet je toch echt de mogelijkheid hebben om de zoekmachines van Google en Bing te informeren over het bestaan van je website/blog.

Het nieuwe leren doe je in het buitenland

Toen ik in contact kwam met WA viel mijn mond open. De ongelooflijke uitgebreide training bij WA is zo gemakkelijk om te volgen en het geeft stap voor stap aan hoe je het op de juiste manier kan doen. Van het opzetten van de WordPress website, het schrijven van artikelen en het goed invullen van SEO, (Search Engine Optimization), in het Nederlands Zoek Machine Optimalisatie. Het indienen van een sitemap. (Google en Bing informeren dus) Het maakte het leren en implementeren ineens zo eenvoudig!

Dit, en de mede studenten, hebben me echt enorm gemotiveerd en het inspireerde me om door te gaan op deze weg om echt succesvol te worden met Affiliate Marketing, en het bouwen van meerdere websites, (ik heb er nu op dit moment 8) en eindelijk een paar leuke en goed werkende websites online te krijgen.

Jouw mogelijkheden om online te verdienen

Voordat ik bij WA landde, was ik op het punt om de computer het raam uit te gooien. Het leek erop dat de mogelijkheid om online geld te verdienen gewoon niet voor mij weggelegd was, dat ik dat nooit zou kunnen, maar dankzij het support team en andere leden bij Wealthy Affiliate, die zo ondersteunend, behulpzaam en inspirerend zijn, is het me toch gelukt!

Inmiddels verdien ik geld via mijn websites, en dat had ik een paar jaar geleden echt niet kunnen bedenken. De trainingen worden gegeven met behulp van video’s, en zijn in het Engels. Mijn kennis van de Engelse taal was niet zo heel erg goed. Gelukkig hebben we Google translate en is een basis kennis Engels voldoende om deze trainingen te kunnen volgen. En het mooie van videos is, je kunt ze gewoon terug draaien als je iets niet helemaal goed hebt begrepen. Ideaal! Ik vang twee vliegen in één klap, ik leer om websites te maken, en daarnaast is mijn Engels ook met sprongen vooruit gegaan.

Nederlandse opleiding instituten zijn schreeuwend duur

Ik heb indertijd bij Nederlandse instituten, zoals de NHA, NTI en de LOI, gekeken of zij een behapbare en betaalbare cursus aanboden, maar die waren erg gesegmenteerd, en vreselijk duur.

De cursus die ik bij het Canadeese opleidingscentrum Wealthy Affiliate heb gevonden is zeer compleet en wordt tegen een jaarprijs, alles inclusief, voor 359 USD aangeboden. Daar kan de LOI echt niet aan tippen. (De maand prijs is 49 USD)

Als ik zeg, alles inclusief, dan bedoel ik het volgende lijstje:

 • Hosting van 50 websites, 25 sub domein namen gratis, en 25 eigen domein namen kun je hosten.
 • Directe toegang tot Kyle Loudoun en Carson Lim, de eigenaars en oprichters van Wealthy Affiliate. Hartstikke aardige, hulpvaardige en ook kundige jongens. En dagelijk te vinden in de live chat of op het forum.
 • Dag en nacht toegang tot alle 10.000+ trainingen, noem het en ze hebben het!
 • SSL voor al je eigen domein namen, dat is een groen security slotje in de browser.
 • 24 uur per dag technisch support, het hele jaar door.
 • 24/7/365 communitie support, het WA platform wordt wereldwijd bezocht en er is altijd wel iemand aanwezig.
 • Live chat voor directe vragen en hulp.
 • WordPress website templates, keuze uit 3500+
 • Elk premium lid krijgt meteen een Google geindexeerd blog.
 • WA beschikt over een volledig geautomatiseerde website bouwer. Met 4 stappen kun je binnen 30 seconden een werkzame website online hebben waar je meteen op kunt gaan bloggen.
 • Wanneer je premium lid bent van WA, krijg je gelijk ook een abonnement op Jaaxy erbij. Gratis. Jaaxy is een zeer geavanceerde zoekwoorden generator, helaas alleen in het Engels nog. Maar er zijn plannen om andere talen toe te voegen.
 • …en nog veel meer…

Gratis starter account bij Wealthy Affiliate

Een account openen kost je niets. En het starter lidmaatschap is helemaal gratis. Je kunt starter-lid blijven zolang je maar wilt, maar na 7 dagen houd de toegang tot de premium opties op.

Je zou zeggen, waar is het starter lidmaatschap dan goed voor? Dit lidmaatschap is ideaal voor hobbyisten. Je krijgt namenlijk 2 gratis WordPress websites en hosting cadeau.

 • Je kind wil misschien wel een website beginnen en WordPress heeft nu eenmaal het beste, makkelijkste en advertentie vrije sjabloon. Erg leuk om te oefenen.
 • Je wilt je vakantie foto’s op een website aan je familie presenteren. WordPress is op elke computer toegankelijk. Ook vanuit een internet café.
 • Of je fietstour of hobby vastleggen.
 • Het wordt ook gebruikt voor trouwfoto’s (origineel cadeau) of jubilea, erg leuk, een website als foto album.
 • Voor school, een werkstuk vast leggen op een website, voor een portfolio of eindverslag.
 • Ook een leuk voorbeeld: Een originele CV, je geeft een webadres door aan je toekomstige nieuwe baas!

Zulke websites zijn allemaal non-profit websites. En helemaal gratis. Daar heb je geen affiliate marketing cursus of premium account voor nodig. Wil je echt geld gaan verdienen met je website? Dan is het premium aanbod uitermate geschikt om alle ins- en outs te leren over affiliate marketing.

Ik heb een video gemaakt, in het Engels, om te laten zien wat affiliate marketing precies is.

Voor nog geen euro per dag kan je direct aan de slag

Zo ben ik bijvoorbeeld partner van Bol.com (lees hier mijn blog over het parnerschap) en van Wealthy Affiliate (kijk hier les 1).

Het is moeilijk uit te leggen wat Wealthy Affiliate precies is. Je moet het ervaren om te weten wat WA precies inhoud, en dat kan! Gratis! Wanneer je een account opent, krijg je 7 dagen volledig toegang tot alle premium opties.

Dit is de prijskaart van Wealthy Affiliate


*Notitie vn Loes: Er staat een klein foutje in heb ik ontdekt, het personal affiliate blog geeft een groen V-tje maar is alleen toegankelijk tijdens de proef periode van 7 dagen. Daarna is het een premium optie. Ik kwam daar achter omdat mijn dochter een gratis account heeft en websites voor school werkstukken en vakantie foto’s. Het leuke is dat het nu even andersom gaat op de computer en komt ze bij mij met de hulp vraag van: “Mam hoe moet dit?” 🙂

De prijzen zijn in USD, en het hangt er een beetje vanaf hoe de koers is en wat je precies in Euro’s kwijt bent. Het eerste jaar was erg gunstig voor mij, toen kwam de jaarprijs uit op 208 euro (dat was nog geen €0,60 per dag), maar twee jaar terug kwam het op 289 euro uit. Voorlopig ziet het er naar uit dat je sowieso minder betaald in Euro’s.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>